Ihan uskomatonta, että Nuca on jo 1-vuotias :) Muistan vielä sen fiiliksen, kun äiti sai sähköpostiin viestin, että yöllä on syntynyt kolme urospentua ja viisi narttupentua ja että yksi uroksista olis meidän. Koko perhe tais vuosi sitten kiljahdella reimusta :D Nuca on kasvanut hurjaa vauhtia, eikä uskois, että se on se sama eksyneen näköinen pentu, joka tuotiin Kaarinasta kotiin.

Viime viikolla Nucalle oli järkätty vähän enemmän toimintaa, kuin normaali viikko pitää sisällään. Alkuviikko meni normaaliin tapaan Katin kanssa kotona, mutta torstaina saatiin vieraita. Katin kaveri Iida tuli veljen koiran kanssa katsomaan Nucaa. Elmeri oli 4-vuotias kääpiösnautseriuros, jonka piti tulla toimeen kaikkien kanssa. Nuca tais olla poikkeus, joka vahvistaa säännön, sillä pojat ei tullu toimeen ollenkaan. Aggressiivisuutta ei sinänsä ollut havaittavissa, mutta Nuca ei yhtään tykännyt siitä, että joku vieras tulee noin vain sen kotiin. Herrat haukkui toisilleen jo ulkona, kun Kati meni Nucan kanssa vieraita vastaan. Elmeri oli ujo herra, eikä oikein tajunnut, että mitä ihmettä se pentu oikeen rähisee, joten päätti vastata tuleen tulella ja haukkui itsekin.

Lauantaina Nucan agikurssi oli peruttu agikisojen takia, joten oli keksittävä jotain muuta tekemistä. Soitin kaverilleni, jolla on kaksi isoa sekarotuista tyttökoiraa ja pyysin heitä tulemaan kylään. Tyttöjen saapuessa Nuca tietysti tavoilleen uskollisena haukkui ja puolusti reviiriään, mutta hetken tutustumisen jälkeen yritti jo saada tyttöjä leikkimään. Tais tytöt olla jo niin vanhoja neitejä, ettei leikkiminen enää kovin kiinnostanut. Nuca yritti kovasti härnätä tyttöjä, mutta tytöt tyytyivät vaan ärähtämään, mikä sekin kyllä kelpasi Nucalle. Herra juoksi neitien rähähtäessä kunniakierroksen lumikasan poikki ja palasi takaisin härnäämään. Oona yritti vähän juoksennella Nucan perässä, mutta Peppi ei kipeillä jaloillaan viitsinyt lähteä perään, vaan tyytyi katselemaan vierestä. Vaikka vanhoilla neideillä ei ehkä niin hauskaa ollut Nucan kanssa, niin herra itse nautti kyllä enemmän kuin pitkään aikaan :) Voitais palkata Oona ja Peppi Nucalle seuraneideiksi...

Sunnuntaina käytiin vanhoilla kotikulmilla Kaukasissa talvipäivillä. Nucalle oli kamalasti virikkeitä... Ja herran käytös oli myös sen mukaista. Kaikkia ja kaikkea piti haukkua ja perhettä puolustaa. Miksi se on niin, että kun Nucan kanssa menee uuteen paikkaan, se käyttäytyy huonommin kuin koskaan..? Välillä ihan hävettää, kun poika ei osaa käyttäytyä julkisilla paikoilla, vaikka kotona ja tutussa ympäristössä kaikki käskyt on enemmän tai vähemmän hallussa.

Tässä vielä muutama kuva 1-vuotiaan Nuca Petterin kunniaksi:

Puhtaissa lakanoissa on hyvä köllötellä

 

Sivuprofiili näyttää hyvältä, kun vahditaan ulkona liikkuvia naapureita :)