Vihdoin ryhdistäydyin ja päätin alkaa kirjoittaa Nucan blogia! Nuca on nyt jo 10 viikkoinen, joten täytyy tehdä pieni katsaus kuluneeseen kolmeen viikkoon:

Nuca syntyi 9.3.2009 ja muutti meille 25.4.2009 (Nuca 7vk). Käytiin koko perheen voimin katsomassa Nucaa 12.4. Pennut olivat vilkkaita ja paksuja! :D

Viimein koitti päivä, kun haettiin pentu kotiin Tampereelta. Automatka sujui rauhallisesti sylissä. Kotona Nuca tutki paikkoja reippaasti ja söi tuttua ruokaa ahneesti. Ensimmäisinä päivinä sai juosta jatkuvasti ulkona pissareissuilla :) Naapurit (etenkin lapset) ihastuivat pentuun heti. Naapurin villakoirankin kanssa Nuca pääsi leikkimään! Nucan kanssa opeteltiin omaa nimeä, luoksetuloa ja istumista. Alkupäivinä pentu oli hieman ripulilla, mutta kauravellin ja piimän avulla asia korjaantui! 7 viikkoisena Nuca painoi 3kg 100g

Nuca 8vk. Luoksetulo ja istuminen hyvin hanskassa, maahanmenoa ja paikallaan oloa harjoitellaan. Tarpeet tehdään nyt useammin ulos kuin sisälle :) Nuca on haukahdellut ensimmäisiä kertojaan. Usein kilpikonna Speedy saa tämän reaktion aikaan, kun Nuca yrittää innostaa sitä leikkiin :D Käytiin mummolassa, automatka sujui sylissä hienosti ja mummon pihaa tutkittiin tarmokkaasti! Pentu meinasi pulahtaa suihkulähteeseen; aito vesikoira ;) Kotimatkalla käytiin katsomassa tuttuja bullmastiffeja, mutta ne oli vielä turhan hurjia pienelle Nucalle... 2.5.2009 Nuca käväisi ekaa kertaa auton takakontissa. Kynsiä ollaan leikattu ja korvakarvoja jouduttu nyppimään (karvapehkot kerrytti niin paljon vaikkua ja sai korvat kutisemaan :( ). Nuca antaa tehdä toimenpiteet hienosti, kunhan ensin rauhoittuu :) Innostuksissaan pentu "hampsii" kovasti...  Nucan paino 3kg 700g.

Nuca 9vk. Pentu kasvanut kovasti! Nuca pääsi käymään taas auton takahutlarissa 7.5. (auto ei vielä liikkunut). Pentu kävi terveyskeskuksen puistossa, mutta pelästyksissään tahtoi takaisin autolle. Nuca säikkyy yllättäen varsinkin äkillisiä ääniä ja uusia paikkoja. Terveyskeskus-reissun jälkeen pentu kävi Mustissa&Mirrissä pyörähtämässä! Siellä oli reipas ja tutki paikkoja innokkaasti! Seuraavasi suunta kohti päiväkotia; kaikki kehui koiraa ja rapsuttelivat kovasti. :) Reissun jälkeen koira painui väsyneenä päikkäreille! Iltapäivällä Nuca pääsi tapaamaan tuttuja koiria, mutta pentu oli turhan innokas näille neideille. Vanhemmat nartut ei oikein viihtynyt pennun puruleluina! :D Ja ihmekkös tuo! Yksinoloa on harjoiteltu ja jos koiralla on jotain mielekästä puuhaa, se viihtyy ihan hyvin. Korvia on jouduttu puhdistelemaan Epi-Opticilla... Sunnuntaina Nuca matkusti auton takahutlarissa mummolaan! Aluksi vinkui, mutta rauhottui nopeasti. Yhtenä lauantaina käytiin Vinttikoiraradan lähellä juoksemassa irrallaan ja heittelemässä palloa!  Nucan paino 4kg 200g.

Nuca 10vk. Ulkoilureissut ovat hieman laajentuneet. Nuca on usein säikkynä uusissa paikoissa, joten yritetään mahd. paljon sitä niissä käyttää. "Ylimääräinen" säikkyminen on kyllä lähes loppunut, haukkuvia koiria pelkää, jos ei niitä näe. Kynsiä edelleen leikattu ahkerasti. Maahanmeno alkaa pikkuhiljaa sujua, sanan "sukka" tuntee hyvin (Nucalla vanha villasukka leluna, sanan kuullessaan etsii sen hampaisiinsa ja tuo sukan ihmiselle :D), "ei ota" on hallussa ja jakkaran "portaille" osaa kiivetä käskystä namin toivossa :) Ilma on ollut märkää, joten Nuca on tutustunut jalkojen kuivaamiseen sisälle tullessa. 17.5. ajettiin koira takakontissa läheiseen metsään ja käytiin siellä juoksentelemassa. Samalla käytiin tutulla tallilla pyörähtämässä ja hevosia katsomassa :)  19.5. käytiin autoilemassa, Nuca vinkui takakontissa eikä meinannut rauhoittua :/ Lenkeillä Nuca ihmettelee pyöräilijöitä, toisia koiria ja sen sellaista. Pentu on reipastunut kovasti! Yksinoloa edelleen harjoitellaan. Nuca on tällä viikolla madotettu!

21.5.2009 käytiin Nucan kanssa ihmettelemässä kaupugin vilinää! Pentu oli yllättävän reipas! :) Ihmiset halusi (tietenkin) tulla pentua rapsuttelemaan. Tavattiin uusi perrotuttavuuskin, puoltoistavuotias narttu :) Kaupungilla oli Nucalle paljon ihmeteltävää ja kotiin palatessa nukkui pitkän aikaa :) Illalla käytiin katsomassa taas autoja tienlaidassa ja puistossa juoksemassa. Vein Nucan haistelemaan myös läheisellä pellolla uusia hajuja :)

Että sellaista! :D Tässä muutama kuva Nucasta:

1242976084_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Nuca 7viikkoisena Tampereella valmiina kotimatkaan.

1242976172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Nuca kotona 7vk. Sinisilmä :D

1242976464_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Nuca 8vk. Vinttikoiraradan läheisellä aukiolla.

1242976613_img-d41d8cd98f00b204e9800998e               Nuca 9vk. <3